Inloggen

Vermogend worden met een normaal inkomen - Zo doe je dat!

Oct 15, 2024

Veel mensen dromen van rijkdom of financiële vrijheid, maar denken dat dit onmogelijk is met een modaal salaris. Goed nieuws: je hoeft echt geen topsalaris te hebben, een grote erfenis te krijgen of de loterij te winnen om vermogen op te bouwen. En nee, je hoeft ook niet als een kluizenaar te leven of alle leuke dingen op te geven. Met een slimme aanpak en wat geduld kun je, zelfs met een normaal inkomen, een mooi vermogen opbouwen.

In deze blog vertel ik je in drie simpele stappen hoe je dat voor elkaar krijgt!

Stap 1: Houd meer geld over

De eerste stap is simpel: kijk eens goed naar waar je geld naartoe gaat. Zet je uitgaven op een rij en vraag jezelf af: wat kan er eigenlijk wel weg? Misschien betaal je nog voor een sportschoolabonnement waar je nooit heen gaat, heb je een paar streamingdiensten die je bijna niet gebruikt, of blijf je toch maar dat lot kopen voor de Postcodeloterij.

Door dit soort onnodige kosten te schrappen, houd je direct meer geld over. En nee, dit betekent niet dat je nooit meer iets leuks mag doen! In mijn gratis 3-delige training leer ik je zelfs hoe je een deel van je inkomen verplicht gaat uitgeven aan "luxe" dingen die je blij maken. 

Stap 2: Begin met investeren

Nu je wat meer geld overhoudt, is het tijd om dat geld te laten groeien. Stel je hebt door die besparingen elke maand €250 over. Wat gebeurt er als je dat 10 jaar lang investeert met een gemiddeld rendement van 8%? Je eindigt dan met een mooi bedrag van €45.736,51. Dat is toch lekker verdienen, zonder dat je er hard voor hoeft te werken!

Stap 3: Droom groter!

Als je eenmaal begonnen bent met investeren, ga je merken dat je steeds meer mogelijkheden ziet. Zelfs met een gemiddeld salaris kun je op termijn een flink bedrag opbouwen. Stel dat je rond de €2800 netto verdient en 20% van je netto salaris investeert – dat is €560 per maand. Doe dat 20 jaar lang met een gemiddeld rendement van 8%, en je hebt €329.851,43.

Wil je het helemaal goed aanpakken? Veel van mijn Masterclass-deelnemers leggen zelfs 25% van hun inkomen in. Doe je dat 30 jaar, dan kun je maar liefst €1.043.251,61 opbouwen!

Wacht niet op de loterij

Wil je vermogend worden? Vergeet dat winnende lot, want door deze stappen te volgen, maak je veel meer kans om je dromen waar te maken. Natuurlijk, beleggen heeft risico’s, maar met de juiste kennis en een slimme strategie kun je die risico's voor een groot deel verkleinen. 

Wil je meer leren? Meld je aan voor het Oneindig Vermogen Bootcamp en begin vandaag nog met het opbouwen van jouw vermogen!